18 Temmuz 2017 Salı

bakkal kitapevi




Yazlıkçılarla kışlıkçıların neredeyse homojen dağıldıkları hoş bir sitedir burası. Denize sıfır. Ada'ya yürüme mesafesinde. İnsanları selamlı sabahlı. Bol zeytini, kayısısı, çamı olan. Manzaralar kapandıkça çamları biraz fazla budanan!!! 

İşin komik tarafı, biz aynı güvenlik kapısından giren, bu sitenin orta göbeğinde yer alan iki blokluk başka bi şeyiz. Roma'da Vatikan gibi. (Olmadı ya neyse, silemiycem) 

Girişte bakkalımız var. Özellikle market demiyorum. Çünkü değil. Olmasın zaten. Sanırım on beş yirmi sene evvel gelen bir furya ile tabelalarından bakkal'ı silip market yazanlar şimdi pişmandırlar. Tahmin edemediler tabi büyüklerin minikleri yuta yuta devleşeceklerini.

Bu arada büyük marketlerin binlerce insana iş imkanı sunduğunu göz ardı etmiyoruz. fakat bari mevcut küçükler ölmesin yaşasın. Çok mu zor, bir alış veriş listesi yapmak? Listeyle önce bakkalımıza uğramak, olanları ondan aldıktan sonra eksikler için marketlere uğramak? "Öyle deme ama marketler daha ucuz" mu? Ne kadar daha ucuz? İçenler için sigaraya ödenen aylık tutarda, dışarıda bir akşam yemeği hesabına verdiğimiz parada, aldığımız marka bir ayakkabının fiyatında aynı hassasiyeti gösteriyor muyuz? Sütteki 75 kuruşluk farka kafayı takmak ne komik kalıyor bütün bunların yanında.

Gelelim bizim bakkalımıza. Yaz başı bir duydum ki site, bakkalı kurumsala verecekmiş. Genel kurulda oylanacak ve durum belli olacakmış. Biz -o iki blok- fiziki sınırların içinde, yasal işleyişin dışında olmamız sebebiyle elbette genel kurulla bir alakası olmayan insanlarız. Yine de isteğimiz kurumsalın gelmemesiydi. Çok şükür oylamada bakkalımızın devam etmesini isteyenler çoğunluğu sağlamış. Bir de güzellik olmuş kurulda...

Kurumsalı isteyenlerden biri, gerekçe olarak her aradıklarını bulamadıklarını dile getirmiş. Buna cevap veren başka bir site sakini ise belirlenecek hane başı bir miktarla bakkala karşılıksız sermaye desteği yapılmasını önermiş. Ben bunu duyunca o kadar sevindim ki anlatamam. Gelişmelerin sonraki aşamalarını, bu desteğin yapılıp yapılmadığını bilmiyorum. Olsun. Teklif o kadar güzel ki. 


Ve bakkalımızın pek çoklarında olmayan bir özelliğinde sıra.




Fotoğraftaki yakışıklının ismi Birdinç. Kendisi bakkalımızın hem oğlu, hem yardımcısı olur. Elindeki kitap Şefik Can'ın Klasik Yunan Mitolojisi. Yaaa ne sandınız siz bu gençleri? Birdinç görsele fon olsun diye almadı o kitabı eline. Gittiğimde okuyordu. Bana içinden bir bölüm bile anlattı, sonra da bloğumda kullanmam için bu pozu verdi. 

Arkadaki raflar yaz kitaplığı. Gurup Sitesi'ne gelirseniz bu raflara bir kitap bıraktığınız takdirde bir tane alıp götürebilirsiniz. Tabi ben şimdi bir kitap diye sınırlamış olmıyım canım, siz daha çok getirin n'olcak. :))) Bakkal, site girişin tam karşısında. 

Bu arada Gurup Sitesi'ni doğru yazdım. İnanmazsanız site tabelasını göstereyim.



Bi de burası Kuşadası 

😊

💙














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder