20 Haziran 2017 Salı

insan bi arabanın altına girer







Sabah sabah gülmelerim, gülmekten ölmelerim geldi :)))

Geçen gün rastladığımız dört yavrulu kediye mama götürmüştüm ki ohoooo yan bahçede şenlik varmış. Bir konuşmalar, bir şikayetler, öfkeler möfkeler. Mırıl mırıl diycem ama kedi mırıltısı değil, "ahlaksızkedilerinahlaksızlığınaşahitolanahlaklıinsanlarınamankonukomşuduymasın" mırıltıları! (tekrar, bir solukta lütfen)

Adam resmen çiftleşen kedilere "Allah sizi kahretmesin, insan bi arabanın altına falan girer" dedi. Dedi yani. Kulak bunlar duydu. İnsan bi arabanın altına falan girer! Hmmm. Sonra çekine çekine sağa sola baktı, kimse onu görmüştümüydü? 

Kapıdan penyesi çiçekli, saçı balyajlı, ağzı sakızlı, yüzü çizgili, karısı (olmak zondaymış gibi) tipli bir kadın çıktı. 

Çizgili suratlı kadın, azıcık daha buruşukluk katarak çizgilerin arasına "Bu sarı kedi hep böyle" diye çemkirdi. Dudaklarını büzdü, burnunu gözlerine doğru çekti. Hani bebeklere "çirkin ol bakiiim" deriz ya, işte onun sevimsiz halini yaptı. Bu da yetmedi, bahçede yaratılışları gereği, tam olması gereken yerde ve zamanda çiftleşen kedilere tiksinç tiksinç baktı. 

Olup biteni bir yandan gülerek izliyor bir yandan 'bu yine kötünün iyisi' diye geçiriyordum aklımdan. Sarmanın ensesinden ısırıp altına aldığı çelimsiz tekirin namussuzluğundan dem vurmuyorlar hiç değilse derkeeeeeeeeen evet tam bunu düşünürken tahminim gerçek oldu. Başı saçsız, yüzü nursuz, eli işsiz, gözü oynaşlı, üç günlük traşlı adam konuştu. 

"Zaten bu zilli de pek meraklı!!!" 

Hmmm işin şekli değişiyorrrrr. Adamla kadın kendi fantezilerini tekir kızımızla sarman oğlumuz üzerinden anlatmaya başlıyorlar. Dedim ki kendi kendime "ah yaaa bir ödenek olmalı, bir fon mesela... Bu ikisini enselerinden tutup götürüp kısırlaştırmalıyım. Ciddiyim. Bence, sence, şu ırka, bu dine, öbür mezhebe göre değil, tüm insanlığın ortak değerlerine göre kısırlaştırmalıyım. Cırt diye. 

Elin gariban hayvanları insanımsıbirsürüyaratığın zulmüne uğramasın, aç kalmasın, ezilmesin, itilip kakılmasın diye kısırlaştırılacağına benimki daha iyi bir fikir değil mi?


İnsan bi arabanın altına girer karrrrdeşimm :)))

Sevgiyle 












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder